Vacatures

Ontwerp

Optimist in hart en nieren

Lang geleden, bij mijn afstuderen, werd ik al een optimist in hart en nieren genoemd. Ik bekijk de zaken van de positieve en zonnige kant. Problemen? Het komt altijd goed, want er is altijd een oplossing. Dit zijn de waarden die ik heb gevonden bij Optimus, waar ik na 7 jaar nog steeds op mijn plek zit.

Mijn Optimusverhaal begint met een sollicitatiegesprek dat ik niet snel zal vergeten. In plaats van een gebruikelijk kennismakingsgesprek werd ik uitgenodigd voor een dagsessie waar ik met mijn toekomstige collega’s kennis kon uitwisselen over het vakgebied en waar wij met elkaar brainstormden over waar Optimus als bedrijf heen moest gaan. 9 uur later ging ik naar huis als nieuwe optimist.

De Ketheltunnel werd m’n eerste project. Een project dat al 5 jaar aan de gang was en me in 2 dagen werd uitgelegd. Direct een sprong in het diepe, maar hartstikke leuk om te doen! Ook bij het grote project BAAK kon ik mijn nieuwsgierigheid kwijt. Hier kreeg ik de verantwoordelijkheid om uit te zoeken wat er allemaal voor de camera’s gedaan moest worden.

Bij een van onze nieuwe projecten, Houten Hooipolder, heeft Optimus mij de kans gegeven om de rol van Ontwerpleider te pakken. Dat heb ik natuurlijk met beiden handen aangegrepen.

Mijn rol gaat het over maakbaarheid, want wij zijn altijd op weg naar de oplossing. Een mooi voorbeeld is op het project in Dieren. Hier hadden wij bedacht camera’s op te hangen aan het kunstwerk. Door houten lamellen, die voor de sier bevestigd werden aan het kunstwerk, konden wij niet het standaard bevestigingsmateriaal gebruiken. Een probleem, maar wij gingen door totdat we een functionele oplossing hadden. Met nieuw ontworpen beugels, die ik – door omstandigheden – nog zelf heb gemonteerd ook! Het paste precies zoals bedacht.

Optimus is voor een bedrijf dat me alle kansen biedt. Om uit te zoeken wat ik leuk vindt, waarin ik de vrijheid krijgt om mijn keuzes te maken.

Roald Hermkes

Vacatures

Start je eigen verhaal bij Optimus Infra. Check de vacatures!

Optimistische verhalen

Maak kennis met de optimisten van Optimus Infra.