Over Optimus

Optimus Infra B.V. is opgericht op 4 juli 2007. Optimus Infra B.V. werd opgericht omdat er een visie ontstond die was gebaseerd op de volgende punten

  • Het gevoel dat het veel beter kan;
  • Eigen (beleids-) keuzes maken;
  • Bezig zijn met projecten en techniek;
  • Het gevoel dat er niet veel problemen, maar juist veel oplossingen zijn.

 

Onze Missie

  • Optimus springt in op de behoefte van slimme en vooral pragmatische oplossing voor (grote) infra en energie projecten op het gebied van ontwerp, operationeel en onderhoud
  • Zijn transparant en bieden Pragmatische oplossingen
  • Springen in het gat van de grote (theoretische) adviesbureaus voor de aannemerij/bouwcombinaties of overheden
  • Wij geven volledig invulling geven aan de keten vanaf  ontwerp tot operationeel onderhoud van een project. Alles gebaseerd of ondersteunend aan functionele techniek met een zeer praktische insteek maar ook zeker op basis van onze theoretische kennis
  • Altijd op weg naar een oplossing.

 

Picture

Met name in huidige projecten waarbij op projectbasis een nieuwe organisatie wordt samengesteld is de projectcoördinator de schakel om eilanden met elkaar te verbinden. Communicatie en afstemming tussen verschillende afdelingen en/of de opdrachtgever vergt in de huidige projecten veel kennis, behendigheid en fingerspitzengefühl.

Een projectcoördinator kan binnen een organisatie ondersteunen op het gebied van uniformiteit, advisering over de te volgen strategie en fungeren als bruggenbouwer tussen de verschillende afdelingen. Een projectcoördinator kan ook als onderdeel van uw mangementteam ondersteunen met technische en organisatorische zaken, binnen het project en bij gesprekken met de opdrachtgever.

Door de brede ervaring van Optimus Infra op projecten en de kennis van verschillende disciplines binnen organisaties, kunnen wij de gewenste coördinatie verzorgen.

Enkele 'Optimisten' aan het woord

Picture

Introductie

Abdi M. Hassan

Abdi is Transitiemanager,

Iemand vroeg mij laatst ‘waarom heb je voor Optimus Infra gekozen?’

Optimus Infra is een klein maar zeker fijn bedrijf dat in bijna elk groot infrastructuurproject actief is, dat moet wel iets zeggen.

Na jarenlange ervaring in de techniek en in het signaleren, definiëren en implementeren van verbeterprocessen, kan ik aan de slag bij een bedrijf waar ik nog meer kan leren. Ik ben erg onder de indruk van de missie en kernwaarden van het bedrijf. Dit is een onderwerp dat me altijd bezig heeft gehouden en Optimus heeft deze waarden al in zijn DNA.

 

Tijdens mijn sollicitatiegesprek stelde ik de vraag, “waarom bestaat Optimus.” met de volgende eenvoudige en extensieve woorden wist ik dat ik mijn mensen had gevonden “wij kunnen beter, simpeler en efficiënter”. Ons werk is complex met de nodige processen, één van mijn persoonlijke missie is zorgen voor een eenvoudige realisatie. Procesgericht is meer dan resultaatgericht.

 

In mijn huidige functie als intermediair tussen de realisatieteams en verkeerscentrale van Rijkswaterstaat komen mijn competenties goed tot hun recht. Om recht te doen aan je sterkste competenties heb je ruimte en mensen met de juiste mindset nodig. De directe contacten en open bedrijfscultuur die bij O.A. heerst, zorgt voor de vrijheid en motivatie die nodig is om tot creatieve oplossingen te komen voor complexe vraagstukken.

Introductie

Roald Hermkes

Roald is Verkeerskundige,

De projectorganisatie Lantis realiseert voor AWV de Oosterweel verbinding. AWV is de belgische rijksoverheid zoals in Nederland RWS. Optimus wordt door Lantis ingehuurd om te participeren in dit immense project. De verkeerssystemen zijn er op gericht om de doorstroming van het verkeer te geleiden. Wij als Optimus hebben deze verkeerstechnische sytemen vorm mogen geven voor het tenderontwerp en werken het verder uit naar een defnitief ontwerp. De eisenset die bij de systemen hoort, vind zijn oorsprong in de Nederlandse LTS, maar hebben wij aangepast voor de Vlaamse situatie. De te gebruiken componenten/systemen zijn soms onbekend in Vlaanderen en moeten aangepast worden aan de Vlaamse regels en verwachtingen. Dit geeft een nieuwe dimensie aan het ontwerpen van de systemen. Waarom maken we de systemen zoals in de LTS staat, kan het niet anders, beter wellicht?

Picture

Onze Optimisten

Picture

Optimus Infra B.V.

Ontwerp

Voor meer informatie over Ontwerp kunt u contact opnemen met:

 

Rutger Mullemeister
Manager Ontwerp
tel: 06-5781 1159
E-mail: rutgermullemeister@optimusinfra.nl

Optimus Infra B.V.

Operations

Voor meer informatie over Operations kunt u contact opnemen met :

Ruud van Vugt
Manager Operations
tel: 06-30039460
E-mail: ruudvanvugt@optimusinfra.nl

Picture
Picture

Optimus Infra B.V.

Onderhoud

Voor meer informatie over Onderhoud kunt u contact opnemen met :

Dinant de Raad
Manager Asset Management
tel: 06-83668239
E-mail: dinantderaad@optimusinfra.nl

Optimus Infra B.V.

Administratie

Voor informatie betreffende Adminstratie kunt u contact opnemen met:

Serge Zirkzee
Manager Administratie
tel. 06-46046188
E-mail: sergezirkzee@optimusinfra.nl

Picture