Vacatures

Project Blankenburgverbinding

Om in de Rotterdamse regio de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische activiteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen, is de Blankenburgverbinding nodig. Optimus Infra ontwerpt, realiseert en onderhoudt de complete verkeerstechnische installaties. Een ambitieus project waarin een compleet nieuwe snelweg met twee tunnels wordt aangelegd.

Feiten

Optimus Infra ontwerpt de complete verkeerstechnische installatie van de tunnels en het buitengebied. Voor de realisatie hebben we de opdracht om de bemensing van de complete werkvoorbereiding en het complete projectmanagement buiten de tunnels te voeren. Daarnaast installeren en testen we de complete buiteninstallaties. Als onderdeel van het assetmanagement voeren we bij aanvang van het project onderhoudscontroles uit. Onze storingsdienst is 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Het project

Het project bestaat uit 2 tunnels: de Hollandtunnel en de Maasdeltatunnel. De A20 wordt verbreed en compleet vernieuwd. De A24 is een compleet nieuwe snelweg. De A15 wordt versoberd van 3 naar 2 rijstroken. Aan weerszijde komt er een knooppunt.

Interessant

De Maasdeltatunnel bestaat uit 2 afzinkdelen en dit zijn de grootste afzinkelementen van Nederland!

Slim

In het ontwerp is rekening gehouden met zo min mogelijk objecten in de berm. Dit maakt onderhoud makkelijker. Zo worden de aansluitingen van detectielussen en camera’s weggewerkt in de a-poten van portalen.

Benieuwd?

Benieuwd wat Optimus Infra voor jouw project kan betekenen? Neem contact op.