Abdi Hassan

Abdi is Transitiemanager,

Iemand vroeg mij laatst ‘waarom heb je voor Optimus Infra gekozen?’

Optimus Infra  is een klein maar zeker fijn bedrijf dat in bijna elk groot infrastructuurproject actief is, dat moet wel iets zeggen.

Na jarenlange ervaring in de techniek en in het signaleren, definiëren en implementeren van verbeterprocessen, kan ik aan de slag bij een bedrijf waar ik nog meer kan leren. Ik ben erg onder de indruk van de missie en kernwaarden van het bedrijf. Dit is een onderwerp dat me altijd bezig heeft gehouden en Optimus heeft deze waarden al in zijn DNA.

 

Tijdens mijn sollicitatiegesprek stelde ik de vraag, “waarom bestaat Optimus” met de volgende eenvoudige en extensieve woorden wist ik dat ik mijn mensen had gevonden “wij kunnen beter, simpeler en efficiënter”. Ons werk is complex met de nodige processen, één van mijn persoonlijke missie is zorgen voor een eenvoudige realisatie. Procesgericht is meer dan resultaatgericht.

 

In mijn huidige functie als intermediair tussen de realisatieteams en verkeerscentrale van Rijkswaterstaat komen mijn competenties goed tot hun recht. Om recht te doen aan je sterkste competenties heb je ruimte en mensen met de juiste mindset nodig. De directe contacten en open bedrijfscultuur die bij Optimus heerst, zorgt voor de vrijheid en motivatie die nodig is om tot creatieve oplossingen te komen voor complexe vraagstukken.